Over ons

Onze school is vanaf 1979 gevestigd aan de Wedderhöfte 10 te Wedde. Naast de school bevindt zich een sporthal en op enige afstand is het sportveldencomplex gesitueerd. Verder grenst de school aan een akkerbouwgebied. Het gebouw telt 4 leslokalen, een directiekamer, een IB-ruimte, een personeelskamer, een gemeenschappelijke ruimte en sinds oktober 2015 een eigen bibliotheek.
In de gemeenschapsruimte is de bibliotheek gevestigd. Verder wordt deze ruimte gebruikt voor de overblijfkinderen en worden  de ouderavonden hier georganiseerd. In de zomer van 2015 is het gebouw intern gemoderniseerd met geheel nieuwe plafonds en sanitair groepen. In 2017 is de school voorzien van nieuwe vloeren en nieuw meubilair. Ook het schoolplein is gemoderniseerd. In april 2016 is ons gehele schoolplein flink aangepakt en officieel heropend.
De school heeft nu een eigen pannakooi, aantrekkelijke speeltoestellen en is vrolijk aangekleed. Het schoolplein is een fijne plek geworden voor de kinderen om te spelen, te ontspannen en samen te komen. In schooljaar 17-18 wordt het schoolplein nog verder aangepakt.

Onze school heeft een leerlingenraad die gevormd wordt door een afvaardiging van de groepen 5 t/m 8. In de leerlingenraad worden zaken besproken waarbij de school de input van de leerlingen nodig heeft. Ook kunnen de leden van de leerlingenraad zelf punten inbrengen.

Onze school is een academische opleidingsschool (AOS). Op een academische basisschool staat de schoolontwikkeling centraal en wordt praktijkonderzoek gebruikt om het onderwijs voortdurend te verbeteren en te vernieuwen.
Daarnaast wordt de onderzoekende houding van leerkrachten, studenten en leerlingen gestimuleerd. Naast het doen van praktijkonderzoek is een academische opleidingsschool studenten en leerkrachten samenwerken. Wij bieden stageplaatsen aan voor studenten en begeleiden hen in de onderwijspraktijk. Door veel kennis uit te wisselen ontstaat er een wisselwerking tussen ervaring uit de praktijk en implementatie van nieuwe kennis.

Komend schooljaar richten we ons op de volgende zes speerpunten:

  • Visieontwikkeling
  • Talentontwikkeling
  • Eigenaarschap van leerlingen/ zelfstandigheid
  • Planmatig werken
  • Sociale veiligheid
  • 21th century skills

Wat gaat er allemaal gebeuren ?

Er zijn op dit moment nog geen agendaitems toegevoegd.

KC De Vlonder

Directeur: Nicky Remie

Wedderhöfte 10, 9698 AW Wedde

0597 - 561457

kcdevlonder@sooog.nl

Postadres: Postbus 6, 9677 ZG Heiligerlee