Over ons

Onze school is vanaf 1979 gevestigd aan de Wedderhöfte 10 te Wedde. Naast de school bevindt zich een sporthal en op enige afstand is het sportveldencomplex gesitueerd. Verder grenst de school aan een akkerbouwgebied. Het gebouw telt 4 leslokalen, een directiekamer en IB-ruimte, een gemeenschappelijke ruimte met een eigen bibliotheek, een peuterspeelzaal en BSO.
De gemeenschapsruimte is het hart van onze school. Deze ruimte wordt gebruikt voor onze gezamenlijke activiteiten tijdens het groepsdoorbrekend leren op de themamiddagen. 
De school heeft een pannakooi, aantrekkelijke speeltoestellen en is vrolijk aangekleed. Het schoolplein is een fijne plek voor de kinderen om te spelen, te ontspannen en samen te komen. 

Onze school is een academische opleidingsschool (AOS). Op een academische basisschool staat de schoolontwikkeling centraal en wordt praktijkonderzoek gebruikt om het onderwijs voortdurend te verbeteren en te vernieuwen.
Daarnaast wordt de onderzoekende houding van leerkrachten, studenten en leerlingen gestimuleerd. Naast het doen van praktijkonderzoek is een academische opleidingsschool studenten en leerkrachten samenwerken. Wij bieden stageplaatsen aan voor studenten en begeleiden hen in de onderwijspraktijk. Door veel kennis uit te wisselen ontstaat er een wisselwerking tussen ervaring uit de praktijk en implementatie van nieuwe kennis.

Komend schooljaar richten we ons op de volgende speerpunten:

  • Eigenaarschap van leerlingen/ zelfstandigheid
  • Thematisch werken in een doorgaande lijn op ons kindcentrum
  • Leren anders organiseren

KC De Vlonder

Directeur: Nicky Remie

Wedderhöfte 10, 9698 AW Wedde

0597 - 561457

kcdevlonder@sooog.nl

Postadres: Postbus 6, 9677 ZG Heiligerlee